Aglomerație la Vama Giurgiu: Camioanele care ies din ţară au de aşteptat aproape două ore, la controlul de frontieră

Aglomeratie Vama Giurgiu
Aglomeratie Vama Giurgiu
2 iulie 2022, 12:31

„În ultima perioadă a crescut considerabil numărul autoturismelor şi al persoanelor care doresc să tranziteze PTF Giurgiu motiv pentru care le recomandăm să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional. La autocamioane, în special pe sensul de ieşire din ţară, până la prezentarea pentru efectuarea controlului de frontieră, înregistrăm timpi crescuţi de aşteptare, aceştia fiind determinaţi în cea mai mare parte de numărul mare de astfel de mijloace de transport prezente pentru tranzit într-un timp foarte scurt. La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ şi fluent’, se arată într-un comunicat de presă, emis sâmbătă de ITPF Giurgiu.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, camioanele care ies din ţară prin PTF Giurgiu au de aşteptat 90 de minute controlul de frontieră, iar cele care intră, 30 de minute.

Pentru autoturisme timpul de aşteptare este de 20 de minute atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară prin PTF Giurgiu.

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, pentru aproximativ 1.200 camioane, 1.500 autoturisme şi 7.000 de persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară, pentru aproximativ 1.200 de camioane, 3.000 de autoturisme şi 14.000 de persoane.

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ şi fluent.

Pentru fluidizarea traficului, a fost suplimentat numărul arterelor de control cât şi cel al poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie, astfel încât controlul se efectuează, atât pe sensul de intrare cât şi pe sensul de ieşire din ţară, pe câte patru artere destinate autoturismelor, iar pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte cinci artere de control pe sensul de intrare în ţară şi pe câte patru artere de control pe sensul de ieşire din ţară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite