Aglomerație în vămi: Mii de moldoveni vin în România să petreacă sărbătorile pe stil vechi

5 ianuarie 2018, 09:10

Autoritățile susțin că numărul celor care vin în țara nostră aproape s-a dublat faţă de perioada obişnuită. În primele două zile din an, au intrat în România 21.000 de moldoveni, cu 4.800 de autoturisme.

Cei mai mulţi se îndreaptă spre staţiunile de la munte, locuri tradiţionale pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. Acolo hotelierii au pregătit pachete de Crăciun și Revelion special pentru moldoveni. Pe stil vechi, sărbătorile de iarnă încep peste două zile – Crăciunul este pe 7 ianuarie, iar Revelionul pe 13.

Pentru a evita aglomeraţia, poliţiştii de frontieră au sporit efectivele în această săptămână și au deschis un sens de intrare suplimentar. În plus, le recomandă şoferilor să folosească aplicația trafic online, pentru a vedea care este cea mai liberă vamă.

În vama Sculeni, numărul celor care tranzitează frontieră nu diferă cu mult față de altă perioadă. Ieri, la prânz, în punctul de trecere erau doar câteva mașini, iar cei care intrau în România veneau pentru cumpărături. Puțini au fost cei care au recunoscut că deja sunt în vacanță.

Polițiștii de frontieră sunt pregătiți pentru numărul mare de persoane care vor să între în România. Cea mai aglomerată zi se anunță cea de sâmbătă, când cei care nu au apucat să își ia concediu mai devreme, se vor grăbi să ajungă în stațiunile de munte în care și-au făcut rezervări pentru a-și petrece sărbătorile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite