Aglomerație pe drumurile naționale. Cozi de mașini pe Valea Prahovei, la Vama Veche și pe șoselele din Moldova

9 aprilie 2018, 16:12

În jurul prânzului, Drumul Național 1, în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei, se aglomerase suficient pentru ca polițiștii să recomande călătorilor să circule pe rute ocolitoare.

Foarte repede, între Predeal și Bușteni s-au format, pe ambele sensuri, coloane uriaşe de mașini. Se circulă cu încetinitorul şi la Comarnic.

A fost aglomeraţie şi în punctul de frontieră Vama Veche. Turiştii care au petrecut Paştele în Bulgaria au revenit în ţară după ce au stat la coadă. La orele prânzului, coloana de maşini se întindea pe aproape cinci kilometri.

Accesul în România s-a făcut pe patru benzi de circulăţie, dar şi aşa şoferii au aşteptat aproape o oră pentru a trece prin punctul de frontieră din Vama Veche.

Pe Drumul European 85 care leagă Moldova de Capitală s-au format coloane de mașini pe 20 de km. Iar viteza nu depăşea 5 km/h. Traficul s-a ștrangulat, la un moment dat, la Poșta Câlnău, pe sensul spre Buzău. Au fost două accidente ușoare care au blocat circulăția. Aplicațiile de trafic indicau că un drum de 9 km se parcurgea în 60 de minute. O zi grea a fost și pentru polițiștii de la Rutieră, aflați pe toate arterele importante din țară.

În perioada sărbătorilor pascale au fost înregistrate zeci de accidente grave cu numerosi răniți și morți. Polițiștii spun că cifrele din acest an sunt în scădere față de cele din 2017 cu 25% în ceea ce privește numărul de accidene și cu 10% în privința numărului de persoane care și-au pierdut viața pe şosele.

 

UPDATE Centrul Infotrafic informează că, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează către Capitală luni după-amiază, este aglomeraţie pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi

Rutele cele mai aglomerate sunt: 
– DN1, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, între Predeal şi Buşteni, pe sensul de mers către Bucureşti, precum şi în localitatea Otopeni, la intrarea în Capitală; 

– DN1A, în localitatea Mogoşoaia, în direcţia Buftea – Bucureşti; 

– DN2, între Focşani şi Goleşti, judeţul Vrancea, pe sensul de mers către Râmnicu Sărat; 

– DN6, între Alexandria şi Prunaru, judeţul Teleorman, în direcţia către Bucureşti; 

– DN7, pe centura municipiului Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, pe sensul de deplasare către Piteşti; 

– DN65, între localităţile Lunca Corbului şi Albota, judeţul Argeş, în direcţia către Bucureşti; 

– DNCB, în zona Pantelimon, pe sensul de mers Voluntari – Glina; 

– A1 Bucureşti – Piteşti, de la kilometrul 21, până la intrarea în Capitală.

„Astăzi ne aşteptăm la valori ridicate de trafic pe toate drumurile naţionale din România. La acest moment, situaţia este în felul următor: avem pe DN1 trafic aglomerat pe raza staţiunilor montane Predeal, Sinaia. S-a dispus măsura devierii traficului pe DN1A de la Braşov pe Cheia şi Cheia către Ploieşti. Valori ridicate de trafic se înregistrează şi pe autostrada Bucureşti – Piteşti, DN2, DN 65 Slatina – Piteşti, DN7 Râmnicu Vâlcea – Piteşti şi DN6”, a anunţat Brăcea. 

Peste 1.400 de poliţişti rutieri acţionează pentru dirijarea şi fluidizarea traficului, fiind pe şosele şi aproximativ 300 de aparate radar. 

Centrul Infotrafic a informat luni că, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează dinspre munte către Capitală, se circulă îngreunat pe DN 1 Valea Prahovei, între staţiunile montane Predeal şi Buşteni, formându-se o coloană în mişcare, care se deplasează cu o viteză de aproximativ 20 km/h. De asemenea, se circulă în condiţii de aglomeraţie şi pe sensul de urcare, între Nistoreşti şi Comarnic, pe o distanţă de aproximativ 4 km. 

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare: dinspre Braşov: DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, A3 Ploieşti – Bucureşti; din zona Bran – Moieciu: DN73 – DN72A – DN 71 – DN7, respectiv traseul Braşov – Valea Mare-Pravăţ – Stoeneşti – Târgovişte – Bâldana – Bucureşti sau DN73 – A1, respectiv Braşov – Piteşti – Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite