Aglomerație la Rânca. Oficialii județului propun restricționarea accesului în stațiunea montană

13 ianuarie 2021, 12:01

Oficialii județului propun chiar să restricționeze accesul în stațiunea montană dacă aceasta va atinge capacitatea maximă de cazare.

După aglomerația de pe DN 67C, între Novaci și stațiunea Rânca, autoritățile caută soluții că să deblocheze traficul în zona montană când crește numărul de turiști.

Prefectul județului ia în considerare inclusiv să se circule doar în anumite intervale orare spre munte sau chiar să fie impuse restricții de intrare în stațiune.

Cabanierii s-au arătat nemulțumiți după ce au ascultat mare parte din propunerile oficialilor județului. S-a propus chiar să poată urca în stațiune, în perioadele aglomerate, doar turiștii care au rezervări.

Stațiunea este ocupată la capacitate maximă până la jumătatea lunii februarie. Turiștii pot urca spre munte doar cu mașinile echipate pentru iarnă, dar și cu lanțuri antiderapante. În caz contrar, fac cale-ntoarsă chiar de la ieșirea din orașul Novaci, unde sunt instituite frecvent filtre ale Poliției.

Primele zile din 2021 au fost și cele mai aglomerate din ultimii 10-15 ani. Au fost în stațiune chiar și 15 mii de turiști într-o singură zi, cu mult peste capacitatea stațiune.

De aici se explică și cozile care s-au întins pe aproape 20 de kilometri după vacanța de iarnă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite