Aglomerație la piață și în centrele comerciale din Craiova și Slatina. Unii vârstnici nu au reușit să-și facă cumpărăturile

16 aprilie 2020, 20:42

Unul lângă altul, zeci de craioveni, majoritatea oameni în vârstă, au așteptat să intre în piaţa agroalimentară din Craiova. Polițiștii locali au încercat să-i organizeze, dar fără succes.

Cumpărătorii aveau măști și mănuși dar au aşteptat lipiţi unul de altul, în șir indian, și zeci de minute nu au înaintat aproape deloc.

Oamenii s-au săturat să aștepte și, cu nervii la pământ, unii au început să se certe cu autoritățile, iar câțiva chiar au încercat să sară gardul, ca să intre în zona comercială.

Polițiștii au verificat dacă aveau declarații pe proprie răspundere, însă în final, au fost nevoiți să-i trimită acasă, fără ca cei mai mulţi dintre aceștia să-și poată asigura alimentele de bază pentru masa de Paște.

Aglomerat a fost și în marile lanțuri de magazine. În Slatina, mulți au încercat să evite cozile, făcându-și cumpărăturile din timp.

Ordonanțele militare emise pe perioada stării de urgență le impun românilor o serie de restricții chiar și în această perioadă. Ei trebuie să se protejeze când merg la cumpărături, dar și să renunțe la petrecerile obișnuite. Autoritățile atrag atenția că riscul de îmbolnăvire este foarte mare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite