Aglomerație la bursa locurilor de muncă din Ploiești. Mulți șomeri voiau doar o dovadă că au încercat să se angajeze, pentru a beneficia de ajutorul de șomaj

Aglomeraţie în Ploieşti, la bursa locurilor de muncă. Au venit aproape o mie de persoane pentru cele 700 de posturi oferite de angajatori. Dar mulţi dintre cei care au trecut pragul Agenţiei Forţelor de Muncă nu îşi doreau un serviciu, ci doar o dovadă că nu şi-au găsit un post: doar aşa pot primi în continuare ajutorul de şomaj.

13 Aprilie 2019, 14:38 (actualizat 13 Aprilie 2019, 16:23) |
Aglomerație la bursa locurilor de muncă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sute de șomeri au venit de la prima oră la bursa locurilor de muncă organizată la Ploiești. S-au grabit să ajungă cât mai repede la cei 70 de angajatori. Păreau extrem de nerăbdători să îşi găsească un serviciu. Însă, cei mai mulți își doreau, de fapt, să fie respinşi. Aşa primeau o dovadă că au căutat un loc de muncă, dar nu l-au găsit.

Multi şomeri aleargă după semnătura care să le acorde în continuare dreptul la ajutor de şomaj.

La bursă au venit însă și persoane care chiar își caută un loc de muncă.

700 de locuri de muncă au fost oferite șomerilor, atât celor cu studii superioare, cât şi celor cu studii medii. Sunt căutaţi muncitori necalificați, confecționeri textile, lăcătuși, agenți de securitate, electricieni.

Locurile de muncă se ocupă greu, mai ales cele pentru care este necesara o anumită calificare. Datele oficiale arată că, la nivel național, există un deficit de forță de muncă de un milion de persoane.

Angajatorii ajung să apeleze la muncitori din afara spațiului european pentru posturile libere.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 9°C 9°C
CLUJ 4°C 6°C
CONSTANTA 9°C 10°C
CRAIOVA 8°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI