Aglomerație la al doilea centru de vaccinare din mașină, deschis la Cluj-Napoca. După maratonul imunizării, Timișoara vrea să organizeze un concert. Vaccinare pentru cei din industria ospitalității

Încă un centru de vaccinare din mașină s-a deschis luni, de data aceasta la Cluj-Napoca, al doilea după cel de la Deva. După maratonul de vaccinare non-stop, Timișoara vrea să organizeze un concert-studiu, să vadă dacă astfel de evenimente pot fi organizate în siguranță. În București, angajații din industria ospitalității au fost chemați să se imunizeze într-un restaurant. Încă 2 milioane de oameni ar trebui vaccinați în următoarele 5 săptămâni, pentru relaxarea unor restricții de la 1 iunie.

26 Aprilie 2021, 19:53 (actualizat 27 Aprilie 2021, 00:04) |
La coadă pentru vaccinarea din mașină
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La Cluj-Napoca, zeci de mașini au stat la coadă la centrul de vaccinare drive-through. Oricine dorește se poate imuniza acolo, fără programare, indiferent din ce zonă a țării vine.

Serul folosit este cel de la Pfizer, iar rapelul va fi făcut peste 3 săptămâni, la același centru.

Peste 6.700 de oameni, mai ales tineri și români stabiliți în străinătate, s-au imunizat în cele 3 zile, cât a durat Maratonul de vaccinare de la Timișoara.

Dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte Asociația de Anestezie și Terapie Intensivă: "Am văzut o reacție pe care puțini o anticipam și am văzut acest val de încredere în vaccinare".

O acțiune similară va fi organizată peste 3 săptămâni, când cei vaccinați acum vor face rapelul. Apoi, autoritățile locale intenționează să organizeze un concert-studiu, pentru a vedea dacă astfel de evenimente se pot desfășura în siguranță.

În Capitală, a început și vaccinarea angajaților din hoteluri, restaurante, baruri și cafenele. Deja sunt liste de așteptare.

Pentru a accelera campania de vaccinare, primarii de municipii și comune au venit cu propuneri la întâlnirea de la Guvern cu premierul. Au primit asigurări că vor fi sprijiniți.

"Premierul a fost deschis, a spus că analizează, dar şi pe noi ne-ar ajuta această propunere pentru a încuraja toţi actorii locali de la HORECA, până la evenimente pentru redeschiderea mai rapidă a economiei. Al doilea mesaj al premierului este că este direct interesat de investiţii, de locuri de muncă, de economie care să fie redeschisă, evident cu păstrarea sănătăţii populaţiei, care rămâne prima prioritate a noastră. În concluzie, ştim să avem de făcut. Noi, primarii, de exemplu, dacă să vrem să cerem un drive-through, ne adresăm Direcţiei de sănătate publică, în colaborare cu Prefectura, Ministerul Sănătăţii, aprobă împreună cu colonelul Gheorghiţă. Adică ştim mecanismele prin care aceste proceduri speciale pot fi solicitate de către administraţiile locale. În consecinţă, şi noi considerăm că doar prin vaccinare (...) vom reuşi să doborâm COVID-19", a declarat Emil Boc.

În legătură cu posibilitatea organizării de centre de vaccinare lângă biserici, primarul a spus că au fost enunţate mai multe propuneri. "Ideea de implicare a Bisericii au fost susţinută de către toate lumea", a indicat el.

Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici, a menţionat, la rândul său, că vaccinarea anti-COVID trebuie să fie cât mai extinsă.

"Trebuie să avem o legătură şi cu preoţii, dar trebuie să avem centre în cămine culturale şi în alte sedii pe care le avem în comune. Să te duci să faci un centru în biserici, nu ştiu cât de bine prind, că pot să fie şi de alte religii şi atunci noi mergem pe segmentul clădirilor absolut administrative", a explicat Drăghici.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 8°C
IASI 0°C 3°C
CLUJ 2°C 6°C
CONSTANTA 8°C 12°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 3°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI