Aglomerație în marile piețe. Cumpărătorii și vânzătorii, nemulțumiți de decizia de închidere a piețelor. Ce soluții au găsit autoritățile locale

8 noiembrie 2020, 13:42

Pe ultima sută de metri, comercianții din cea mai mare piață din Capitală au aflat că rămân pe loc.

Cristina Văduva, jurnalist TVR: „Pereții de sticlă din hala nouă au fost ridicați, astfel încât vorbim acum de un spațiu mult mai aerisit, iar pe lateralele halei au fost amplasate garduri care să oprească accesul necontrolat al clienților„.

Prin piață vor veni mai des și polițiștii locali, iar comercianții îi vor atenționa pe clienții care încalcă regulile.

Într-o postare pe o rețea de socializare, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că în zilele următoare se vor căuta locuri pentru piețe volante în tot orașul.

În cea mai mare piață din Brăila, zeci de producători și comercianți de carne și brânzeturi au protestat.

Federația Sindicatelor din Industria Alimentară cere guvernului să renunțe la măsura închiderii piețelor, care îi condamnă pe micii producători agricoli la sărăcie.

_________________________________

ACTUALIZARE Telejurnal 14.00 Piața Obor, din București, se va transforma. Se va reorganiza platforma de afară. Se vor monta corturi adiționale. Tarabele vor fi reorganizate astfel încât să existe mai mult spațiu pentru traseele de circulație. Comercianții și-au asumat că vor asigura o curățenie sporită și vor purta măști. Poliția Locală și Poliția Națională au pregătit un plan de acțiune cu zeci de unități care vor garanta respectarea măsurilor.

În același timp, la Brăila, a avut loc un protest în cea mai mare piață din oraș. Zeci de producători și comercianți de carne și brânzeturi sunt nemulţumiti de decizia guvernului de a închide piața din hală. Aceştia se tem de faliment și au cerut anularea măsurii.

”Avem copii de crescut, rate la bănci, nu se poate să nu fim lăsați să ne continuăm activitatea”, au spus protestatarii.

Sosit la fața locului, primarul Marian Dragomir a promis că va face tot ce e posibil pentru a-i ajuta pe cei care desfășurau activități comerciale în Hala Mare. Acesta a precizat că cei care au închiriate spații pe marginea halei vor putea vinde în continuare acolo, iar pentru cei care au vitrinele amplasate în mijlocul halei Primăria va pune la dispoziție căsuțe de lemn, care vor fi poziționate în parcarea dinspre strada 1 Decembrie 1918. Asta în contextul în care anul acesta nu va mai fi organizat târgul de Crăciun, deci respectivele căsuțe vor fi disponibile.

De asemenea, primarul a spus că acei comercianți care au posibilitatea să își aducă rulote, pot să o facă, urmând ca acestea să fie conectate la rețeaua electrică a municipalității.

Protestul nu a durat mai mult de o jumătate de oră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite