Sucuri bio din mere, struguri, zmeură sau măceșe. Centrul din comuna harghiteană Zetea procesează sute de kilograme de fructe

7 octombrie 2022, 16:00

Agitație mare la acest centru de procesare din comuna harghiteană Zetea.

E cel mai mare din județ și singurul unde sunt procesate atât fructe, cât și legume. Zilnic, sunt aduse sute de kilograme de mere, struguri, zmeură, dar și legume.

Produsele provin din recolta adunată din grădinile oamenilor. Programările sunt făcute înainte cu câteva săptămâni, din cauza cererii mari.

Zona este recunoscută pentru livezile de mere. Fructele sunt spălate bine, pasteurizate, iar la final, stoarse. Sucul dulce-acrișor este ambalat în pungi vidate, ca să nu se altereze nici gustul, nici culoarea, nici conținutul de vitamine.

Foarte căutată este și pasta de măceșe, alt fruct găsit din abundență în zonă.

O pungă cu cinci litri de suc este 14 lei. Iar o găleată de 5 litri cu pasta de măceșe costă 50 de lei. Au un an termen de valabilitate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite