Sucuri bio din mere, struguri, zmeură sau măceșe. Centrul din comuna harghiteană Zetea procesează sute de kilograme de fructe

Sucuri bio, făcute din fructele şi legumele clientului. Este metoda prin care oamenii din mai multe comune din Harghita îşi pot valorifica produsele rămase că să se bucure de ele la iarnă. Le duc la centrele de procesare, unde fructele sau legumele sunt presate la rece și pasteurizate. Astfel, aportul de vitamine și minerale nu scade.

07 Octombrie 2022, 16:00 Știrile TVR |

Agitație mare la acest centru de procesare din comuna harghiteană Zetea.

E cel mai mare din județ și singurul unde sunt procesate atât fructe, cât și legume. Zilnic, sunt aduse sute de kilograme de mere, struguri, zmeură, dar și legume.

Produsele provin din recolta adunată din grădinile oamenilor. Programările sunt făcute înainte cu câteva săptămâni, din cauza cererii mari.

Zona este recunoscută pentru livezile de mere. Fructele sunt spălate bine, pasteurizate, iar la final, stoarse. Sucul dulce-acrișor este ambalat în pungi vidate, ca să nu se altereze nici gustul, nici culoarea, nici conținutul de vitamine.

Foarte căutată este și pasta de măceșe, alt fruct găsit din abundență în zonă.

O pungă cu cinci litri de suc este 14 lei. Iar o găleată de 5 litri cu pasta de măceșe costă 50 de lei. Au un an termen de valabilitate.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI