Agerpres: Comisia Europeană urmărește cu gravă îngrijorare ultimele evoluții legate de măsurile disciplinare împotriva judecătorilor români

Comisia Europeană
Comisia Europeană
15 decembrie 2021, 16:00

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a cărui misiune este de a apăra independenţa sistemului judiciar, este însărcinat cu aplicarea regulilor privind libertatea de exprimare a magistraţilor referitor la organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, şi a regulilor care se aplică vieţii private, a continuat reprezentantul executivului comunitar.

”Rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) au exprimat, de asemenea, îngrijorări structurale legate de Inspecţia Judiciară, ce rămân să fie soluţionate. Comisia va continua să monitorizeze atent această situaţie – inclusiv alte cazuri în desfăşurare – în contextul MCV şi al raportului privind statul de drept”, a adăugat purtătorul de cuvânt al CE.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis luni excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru manifestările pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare.

Decizia nu este definitivă.

Danileţ susţine că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate anul trecut pe Tik Tok, care nu au legătură cu justiţia şi cu profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite