Agenţia Europeană pentru Medicamente: Este prematur să planificăm o adaptare a vaccinurilor la noua variantă sud-africană a SARS-CoV-2

Agenția Europeană pentru Medicamente - EMA
Agenția Europeană pentru Medicamente - EMA
26 noiembrie 2021, 19:25

„Este prematur, la ora actuală, să planificăm o adaptare a vaccinurilor (…) pentru a combate această variantă emergentă”, au declarat reprezentanţii EMA.

Denumită pentru moment B.1.1.529, noua variantă detectată în Africa de Sud este potenţial extrem de contagioasă, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care văd în noua tulpină semnale ce anticipează un nou val al pandemiei de COVID-19.

Varianta are un număr extrem de mare de mutaţii, iar specialiştii se tem să nu afecteze eficacitatea vaccinurilor anti-COVID de pe piață, nu doar să se transmită mai uşor.

Din cauza noii variante, se activează „frâna de urgență” în Uniunea Europeană pentru călătoriile din sudul Africii, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În toată lumea se impun deja restricţii.

VEZI și Noua variantă a coronavirusului descoperită în Africa de Sud, prezentă în Belgia, Israel şi Hong Kong. Dr. Adrian Marinescu: Dacă vom ajunge să avem un virus uşor transmisibil şi agresiv, va fi o mare problemă

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite