Agent de securitate român: Echipele care păzeau Green Village din Kabul au fugit în buncăre în timpul atacului taliban

11 septembrie 2019, 20:14

Agentul de securitate român susține că talibanii au provocat multe victime în Cartierul Verde și din cauza gărzilor complexului, colegii săi de serviciu, care s-au comportat lamentabil.

Potrivit românului, imediat după explozia unei mașini capcană, 6 talibani înarmați cu Kalașnikov și grenade au luat cu asalt complexul în care erau în jur de 400 de străini. Din nefericire, spune el, din motive greu de înțeles, nu toți angajații Garda World au avut arme de asalt ca să se poată apăra.

Teroriștii au fost lichidați de echipa de securitate a Ambasadei României și de agenții români și bulgari care aveau arme.

Într-un email trimis Știrilor TVR, reprezentanții firmei Garda World susțin că angajații lor sunt „oameni calificați și antrenați, care respectă cele mai înalte standarde”. Dar nu au dorit să comenteze cele întâmplate în complexul pe care-l păzeau.

Compania canadiană susține pe site-ul propriu că este cea mai mare din lume, are peste 90000 de angajați în 45 de țări. Garda World are peste 35000 de clienți, inclusiv guverne.

În atacul de acum o săptămână din Green Village au murit 16 persoane, inclusiv un membru al echipei de securitate a misiunii României în Afganistan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite