Agenția Europeană a Medicamentului urmează să decidă privind doza a treia de vaccin

27 septembrie 2021, 07:58

Reprezentanții agenției susțin că numărul infectărilor în rândul persoanelor vaccinate cu schema completă arată că o decizie in privința celei de a treia doze se impune cât mai rapid.

EMA evaluează cererea pentru doza booster Comirnaty (Pfizer) pentru administrarea la cel puţin şase luni de la a două doză, în cazul persoanelor în vârstă de peste 16 ani. Comitetul pentru produsele medicamentoase de uz uman va analiza siguranţa şi imunogenicitatea vaccinului administrat în a treia doză şi va face recomandările cuvenite, a declarat Marco Cavalieri, şeful Departamentului Vaccinare din cadrul E.M.A.

Decizia e așteptată în zilele următoare sau e posibil ca EMA să ceară informații suplimentare.

Și Moderna va cere aprobarea Agenției Europene a Medicamentelor pentru administrarea celei de-a treia doze, probabil în noiembrie.

În câteva săptămâni, EMA va primi informațiile Pfizer pentru vaccinul destinat copiilor între 5 și 11 ani. Am fost întrebaţi despre aprobarea vaccinului pentru copiii mai mici de 12 ani. Până acum, EMA nu a primit solicitarea de a extinde vaccinareala acestă categorie de vârstă, dar suntem în legătură cu companiile care acum se pregătesc să trimită informaţii care susţîn coborârea vârstei de vaccinare, a spus Marco Cavalieri, şeful Departamentului Vaccinare din cadrul E.M.A.

Nu se știe data la care vor fi autorizate tratamentele anti-Covid

Agenția Europeană a Medicamentului subliniază că vaccinarea rămâne piatră de temelie a luptei împotriva COVID, însă are în studiu și câteva medicamente pentru tratarea bolnavilor spitalizați, cât și medicamente ce pot fi administrate acasă.

Oficialii EMA precizează însă că nu sunt în măsură să anunțe data la care acestea vor primi autorizație. Independent de apropiata decizie a Agenției Europene, câteva țări, inclusiv România, au decis deja să administreze a treia doză.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite