Agenția Spațială Europeană vrea să angajeze astronauți. Va include într-un program special un astronaut cu dizabilităţi fizice

Pentru prima dată în ultimii 10 ani, Agenţia Spaţială Europeană vrea să angajeze astronauţi. Candidaturile pot fi depuse începând cu 31 martie.

16 Februarie 2021, 19:02 (actualizat 16 Februarie 2021, 19:58) |
Agenția Spațială Europeană / FOTO: https://www.esa.int/

"A sosit timpul să căutăm noi astronauţi şi sunt convins că îi vom găsi pe cei mai buni", a declarat directorul general al ESA, Jan Worner, într-o conferinţă de presă.

"Diversitatea este un atu", a mai spus Jan Worner, adăugând că această calitate "va îmbogăţi" echipajele de astronauţi europeni. ESA le îndeamnă în special pe femei să aplice pentru aceste poziţii.

ESA caută între 4 şi 6 astronauţi de carieră, care vor primi poziţii de angajaţi permanenţi şi care vor fi distribuiţi în cadrul unor misiuni spaţiale.

Agenţia doreşte să angajeze, de asemenea, până la 20 de bărbaţi şi de femei în calitate de "rezerve", iar aceste persoane vor fi selectate pentru o serie de misiuni specifice.

Totodată, ESA doreşte să includă şi un astronaut cu dizabilităţi fizice în echipa sa de "rezerve", în cadrul unui program intitulat "Parastronaut". Agenţia analizează în această perioadă condiţiile în care un astfel de candidat ar putea să zboare în spaţiu şi să lucreze la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 28 mai.

Candidaţii vor fi supuşi unui proces de selecţie în 6 etape, care va fi finalizat în octombrie 2022.

Candidaţii sunt rugaţi să trimită un Curriculum Vitae, o scrisoare de intenţie şi un certificat medical. Ei trebuie să deţină o diplomă de Masterat în ştiinţe sau medicină şi să aibă o experienţă profesională de câţiva ani.

Astronautul german Alexander Gerst a declarat pe Twitter că această iniţiativă reprezintă "o ocazie unică în viaţă".

Sursa: Agerpres

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 15°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 5°C 8°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI