Agenția pentru Protecția Mediului: Creștere importantă a poluării în București și în localitățile limitrofe. Traficul, principala cauză

Agenția pentru Protecția Mediului anunță că începând cu seara zilei de 22 ianuarie 2021 și până în prezent, în Municipiul București și localitățile limitrofe au avut loc creșteri importante ale concentrațiilor poluanților monitorizați. De aseară, valorile concentraţiei de particule poluante din atmosferă au depăşit chiar şi de trei ori media zilnică. Poluarea peste limite s-a înregistrat la toate staţiile de monitorizare din Capitală.

23 Ianuarie 2021, 11:08 (actualizat 23 Ianuarie 2021, 20:49) Știrile TVR |
Poluare in Capitala
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului, la stațiile B6- Cercul Militar, de trafic, și B2- Titan, concentrațiile de PM 10 au fost cele mai ridicate, concentrația medie orară maxim înregistrată a fost de 148 micrograme/mc, aproape triplul valorii limită stabilită pentru media zilnica.

Și celelalte stații de monitorizare au înregistrat concentrații medii orare ale PM 10 în jurul și peste valoarea de 100 micrograme/mc.

Concentrația medie orară a NO2 a ajuns la o valoare foarte apropiată de Valoarea limită (185 micrograme/mc fata de VL=200 micrograme/mc) doar la stația B6.

La începutul serii de ieri, la toate stațiile de monitorizare din oraș s-au înregistrat corelații între poluanții monitorizați (creșteri pe aceleași perioade ale concentrațiilor de PM10, NO2 si CO, chiar și benzen).

Analiza corelațiilor ne indică faptul că traficul a participat semnificativ la creșterea concentrațiilor de pm10”, precizează Agenția pentru Protecția Mediului.

Începând cu ora 20, concentrațiile de particule PM 10 au crescut în continuare, în orele de seară spre noapte înregistrându-se un aport suplimentar din încălzirea rezidențială.

Întrucât condițiile meteo au fost nefavorabile dispersiei, s-au produs acumulări de poluanți la nivelul solului și concentrațiile au rămas ridicate și în cursul dimineții de astăzi, însă la niveluri mai reduse decât în cursul serii, informează specialiștii de mediu.

Au fost informate autoritățile publice locale, responsabile de gestionarea traficului în Capitală.

„În aceste momente este importantă gestionarea eficientă a traficului pentru a nu se produce noi creșteri ale concentrațiilor. Vă vom ține la curent pe parcursul zilei cu actualizări ale datelor privind calitatea aerului”, precizează reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 26°C
IASI 26°C 27°C
CLUJ 26°C 23°C
CONSTANTA 21°C 22°C
CRAIOVA 25°C 25°C
BRASOV 23°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI