Agenția pentru Mediu: Energia regenerabilă ar urma să reprezinte 46% din consumul de energie electrică anul acesta în Germania

Producţia de energie din surse regenerabile a Germaniei a crescut în anul 2022, dar încă este sub plafonul necesar pentru a atinge obiectivul de a genera 80% din electricitate din surse regenerabile, până în 2030, a anunţat luni Agenţia pentru Mediu, potrivit Agerpres.

12 Decembrie 2022, 10:45 Știrile TVR |
Energia regenerabilă / FOTO: Greenpeace

„Evoluţia decisivă pentru o expansiune cu succes a energiei din surse regenerabile trebuie rapid stabilită", a afirmat Dirk Messner, preşedintele instituţiei.

Berlinul şi-a majorat anul acesta obiectivul privind energia regenerabilă şi a adoptat câteva reglementări menite să atenueze restricţiile şi să accelereze investiţiile în energiile din surse regenerabile, susţinând că expansiunea este "de interes public".

Capitala Germaniei încearcă diverse metode pentru a compensa scăderea livrărilor de gaze ruseşti, după începutul războiului din Ucraina.

Anul acesta, producţia de energie eoliană nu a ajuns la precedenta valoare de vârf din 2020 deoarece au fost prea puţine instalaţii eoliene noi, informează Agenţia pentru Mediu.

Doar 0,8% din teritoriul Germaniei este în prezent desemnat pentru energie eoliană terestră, dar autorităţile au stabilit recent suprafaţa minimă care trebuie alocată pentru parcurile eoliene.

Generarea de energie din instalaţii fotovoltaice a urcat în ritm anual cu 23% în 2022, la 61 TWh, datorită vremii calde în vară şi a amplasării de noi instalaţii. Energia regenerabilă ar urma să reprezinte 46% din consumul de energie electrică anul acesta, în creştere faţă de un nivel de 41% în urmă cu un an, se arată în raportul anual al organizaţiei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 25°C
IASI 30°C 24°C
CLUJ 24°C 23°C
CONSTANTA 24°C 22°C
CRAIOVA 27°C 22°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI