Agenția pentru Mediu: Energia regenerabilă ar urma să reprezinte 46% din consumul de energie electrică anul acesta în Germania

Energia regenerabilă
Energia regenerabilă
12 decembrie 2022, 10:45

„Evoluţia decisivă pentru o expansiune cu succes a energiei din surse regenerabile trebuie rapid stabilită”, a afirmat Dirk Messner, preşedintele instituţiei.

Berlinul şi-a majorat anul acesta obiectivul privind energia regenerabilă şi a adoptat câteva reglementări menite să atenueze restricţiile şi să accelereze investiţiile în energiile din surse regenerabile, susţinând că expansiunea este „de interes public”.

Capitala Germaniei încearcă diverse metode pentru a compensa scăderea livrărilor de gaze ruseşti, după începutul războiului din Ucraina.

Anul acesta, producţia de energie eoliană nu a ajuns la precedenta valoare de vârf din 2020 deoarece au fost prea puţine instalaţii eoliene noi, informează Agenţia pentru Mediu.

Doar 0,8% din teritoriul Germaniei este în prezent desemnat pentru energie eoliană terestră, dar autorităţile au stabilit recent suprafaţa minimă care trebuie alocată pentru parcurile eoliene.

Generarea de energie din instalaţii fotovoltaice a urcat în ritm anual cu 23% în 2022, la 61 TWh, datorită vremii calde în vară şi a amplasării de noi instalaţii. Energia regenerabilă ar urma să reprezinte 46% din consumul de energie electrică anul acesta, în creştere faţă de un nivel de 41% în urmă cu un an, se arată în raportul anual al organizaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite