Aflat în vizită la Casa Albă, Olaf Scholz a calificat drept foarte bună cooperarea bilaterală și a dat asigurări că va continua să sprijine Ucraina

Olaf Scholz întâlnire cu Joe Biden
Olaf Scholz întâlnire cu Joe Biden
4 martie 2023, 07:05

Sprijinul comun pentru Ucraina în ultimul an a fost foarte important, a declarat Olaf Scholz la Casa Albă, în timpul unei scurte întâlniri cu presa la începutul discuţiilor.”Este foarte important să acţionăm împreună„, a adăugat cancelarul german.”În acest moment, cred că este foarte important să transmitem mesajul că vom continua să facem acest lucru atât timp cât va fi nevoie”.

Olaf Scholz a subliniat, de asemenea, adresându-se gazdei sale, cât de bună crede că este starea relaţiilor Germaniei cu Statele Unite:”Apreciez foarte mult cooperarea foarte bună dintre noi doi, dintre guvernele noastre”.

Aceasta este a doua vizită a cancelarului german la Casa Albă de la preluarea mandatului, cu aproape 15 luni în urmă.

Preşedintele Statelor Unite i-a mulţumit cancelarului german pentru răspunsul la războiul din Ucraina, afirmând că sprijinul Berlinului pentru Kiev a fost unul profund. „Aţi sporit eforturile pentru a oferi un sprijin militar foarte necesar şi ştiţi, aş argumenta că, dincolo de sprijinul militar, sprijinul moral pe care l-aţi acordat ucrainenilor a fost profund”, a spus Biden.

„Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru conducerea puternică şi constantă. Spun asta cu sinceritate. A făcut o mare diferenţă„, a evidenţiat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele Joe Biden a calificat drept decizii „istorice” creşterea dramatică a cheltuielilor pentru apărare ale guvernului german, precum şi decizia executivului de la Berlin de a se distanţa de combustibilii fosili proveniţi din Rusia. Preluare: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite