Afganistan-Vieți distruse de talibani

Viaţa multor oameni din Afganistan atârnă de un fir de aţă. Unele familii au fugit de disperare și s-au stabilit în Republica Moldova. Povestesc acum, cu lacrimi în ochi, calvarul prin care au trecut. Unii şi-au pierdut copiii, torturaţi cu cruzime de talibani, şi au fost nevoiţi să fugă din cauza ameniţărilor cu moartea. Acasă, în Afganistan, le-au rămas zeci de rude care sunt vânate acum pentru a fi ucise. Vă avertizăm, urmează informaţii cu puternic impact emoțional.

23 August 2021, 19:46 Știrile TVR |

Până în 2014, viață familiei Torkany era una normală. Locuiau în Herat și chiar dacă aveau 5 copii situația lor financiară era una bună. Stâlpul familiei, medic de profesie, lucra într-o farmacie.

Calvarul a început în ziua în care talibanii au venit în farmacie. La ieșire, poliția i-a arestat.

Adolescentul a fost trimis la piață și nu a mai revenit acasă.

Momentele dramatice rămân impregnate în minte.

Cu durere în suflet, dar cu teamă pentru viitorul lor și al copiilor, familia Torkani a lăsat în urmă tot ce-a agonisit şi a părăsit Afganistanul. Au ajuns în Republica Moldova. Nu mai este medic, ci lucrează într-un restauant din Chișinău dar sunt în viață și cu gândul la cei rămași în Afganistan.

Familia Torkany nu vrea să se mai întoarcă în Afghanistan. Ei cred că cea mai sângeroasă filă de după preluarea puterii de către talibani abia urmează, iar de suferit, vor suferii sute de mii de oamenii nevinovaţi.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 30°C
CLUJ 25°C 22°C
CONSTANTA 23°C 24°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI