Afganistan: Schimb de focuri şi morţi în palatul unui guvernator regional, unde avea loc o reuniune cu comandantul NATO

Kandahar Afganistan
Kandahar Afganistan
18 octombrie 2018, 17:33

Anterior, agenţia franceză de presă a transmis că cel puţin doi cetăţeni americani au fost răniţi în acest schimb de focuri. 

‘Doi americani au fost răniţi într-un schimb de focuri. Generalul nu a fost rănit’, a indicat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al misiunii NATO în Afganistan, colonelul Knut Peters. 

‘A fost o situaţie astăzi în palatul din Kandahar, iar informaţiile iniţiale indică faptul că a fost un incident al afganilor împotriva afganilor. Doi americani au fost răniţi în schimbul de focuri şi au fost evacuaţi’, a declarat acesta pentru EFE. 

Trei americani au fost răniţi în acest incident armat, indică NATO. 

Şeful poliţiei din Kandahar, ‘generalul Abdul Raziq a fost ucis’, a declarat pentru AFP un responsabil de securitate din Kandahar. ‘Şase membri din gărzile sale de corp şi doi membri ai serviciilor de informaţii afgane au fost răniţi’, a adăugat acesta. 

Conform unei surse guvernamentale care a solicitat anonimatul, a fost rănit şi purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Aziz Ahmad Azizi, potrivit EFE. 

Potrivit Centrului de sprijinire a media în Afganistan, NAI, un jurnalist a fost de asemenea ucis în acest schimb de focuri, a cărui naţionalitate nu se precizează. 

Un responsabil al spitalului din Kandahar a declarat pentru AFP că mai mulţi înalţi responsabili au fost aduşi în camera de urgenţă, dar nu a fost în măsură să ofere mai multe detalii. 

Un fotoreporter AFP a fost prezent la reuniunea de securitate între generalul Miller şi generalul Raziq înaintea începerii tirurilor de foc. ‘De îndată ce am ieşit, au început împuşcăturile’, a spus el. Forţele de securitate au înconjurat împrejurimile palatului. 
=09 
Talibanii au revendicat deja atacul de la palatul guvernatorului din Kandahar. 

Alegeri legislative sunt programate sâmbătă în Afganistan şi forţele de securitate sunt în alertă, talibanii şi gruparea Statul Islamic ameninţând cu atacuri. 

Incidentul intervine după ce miercuri cinci soldaţi cehi au fost răniţi, între care unul grav, într-un atentat cu bombă în apropiere de baza militară Bagram, la nord de Kabul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite