Aeroporturile din toată țara au început să investească în modernizare. Brașov-Ghimbav devine operațional din această vară, folosind tehnologie suedeză

După 3 ani de pandemie, reprezentanţii aeroporturilor din România speră că în acest an să depăşească numărul de pasageri din 2019. Aceștia mizează pe dorinţa românilor de a călători în alte ţări. În următorii 10 ani se așteaptă ca numărul pasagerilor să se dubleze. Din această vară va deveni operațional și Aeroportul Brașov-Ghimbav care ar urma să aibă un flux de peste 300 de mii de persoane pe an.

03 Februarie 2023, 21:01 (actualizat 03 Februarie 2023, 23:13) Știrile TVR |

Aeroporturile din toată țara au început să investească în modernizarea și extinderea capacităților, pentru a face față cererii în creștere pentru transportul aerian de călători. Până acum s-au investit peste 500 de milioane de euro din fonduri europene, în aproape toate aeroporturile.

Costurile de operare a aeroporturilor urmează să scadă și datorită noilor tehnologii. La Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, care va fi inaugurat în iunie, au fost instalate echipamente de ultimă generație, iar partea cea mai importantă e concentrată în turnul virtual de control, care folosește tehnologie suedeză.

ROMATSA se pregătește să implementeze soluția controlului digital al traficului aerian și la alte aeroporturi din România. Zborurile acestora vor putea fi dirijate din Centrul din Arad care va opera turnul virtual de pe aeroportul Brașov-Ghimbav.

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav are toată infrastructura gata. Mai e nevoie de certificări, angajări de personal și stabilirea destinațiilor de zbor. Primele avioane cu călători ar urma să decoleze de acolo în 15 iunie.

Operatorii din turism speră ca multe zboruri să fie pe rute interne. Anul trecut peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat cele 17 aeroporturi din România.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI