Aeroportul Internațional de la Chișinău a fost recuperat de statul moldovean

3 aprilie 2023, 10:48

Aeroportul fusese concesionat în 2013 Companiei Avia Invest pentru o perioadă de 49 de ani. Maia Sandu solicită instituţiilor statului să inspecteze bunul preluat și să constate eventualele pagube.

Președinta Republici Moldova mai cere și scăderea taxei pentru pasageri de la 9 euro la cel mai mic preț posibil. Maia Sandu a subliniat că Aeroportul de la Chișinău devine un punct important în regiune.

„Se face dreptate cetățenilor Republicii Moldova, care primesc înapoi acest bun al statului, Aeroportul Chișinău. Solicit autorităților. Solicit instituțiilor statutului să se asigure că bunul preluat este inspectat și neregulile depistate sunt documentate”, a declarat președintele Maia Sandu într-un briefing de presă privind situația Aeroportului Chișinău.

„Solicit să fie revizuită taxa de 9 euro pentru pasageri, în sensul reducerii maxime a acestei taxe. Solicit APP-ului, Administrației Aeroportului să asigure funcționarea optimă de acum înainte, așa încât cetățenii să beneficieze de mai multe rute, spre mai multe destinații, la prețuri accesibile”, a spus Maia Sandu.

Președintele a mai declarat că aeroportul trebuie să devină un nod regional care asigură infrastrucura necesară, astfel încât Republica Moldova să se conecteze mai mult la spațiul european.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite