Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj pregătește un zbor direct către New York

12 decembrie 2022, 12:21

Numărul mare de pasageri de pe aeroporturile din țară aduce din nou solicitări pentru curse transatlantice, în special cu destinația New York, însă fără a mai fi nevoie de escală. Cele mai mari șanse pentru un astfel de zbor sunt la Cluj, pe aeroportul internațional „Avram Iancu”, unde se fac progrese în atingerea acestui obiectiv, însă este nevoie de investiții majore în infrastructură de peste 200 de milioane de euro.

Cea mai importantă dintre acestea este extinderea pistei de la 2190 m la 3400 m, astfel încât la Cluj să poată ateriza, dar și decola avioane de mare capacitate. Obstacolul acestui proiect este râul Someșul Mic, care va trebui deviat.

Acest proiect ar dura aproximativ 2 – 3 ani, însă până atunci se lucrează și la celelalte investiții. Este în curs o licitație pentru mărirea capacității terminalului ”Plecări”, iar investiția este estimată la 46 de milioane de euro. Totodată, există o licitație și pentru creșterea cu 50% a capacității locurilor din actualul terminal.

În momentul de față, aeroportul din Cluj se află pe locul 2 la nivel național, iar anul viitor conducerea estimează că numărul pasagerilor va ajunge la 3 milioane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite