Aeroportul Henri Coandă a primit acreditarea internațională pentru sănătate și siguranță

Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni
Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni
24 noiembrie 2020, 14:30

Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București, acreditarea s-a efectuat în urma evaluării în detaliu a măsurilor luate, pe linie de sănătate și siguranță pentru pasageri și angajați pe Aeroportul Henri Coandă.

CN Aeroporturi București susține că, în contextul pandemiei de Covid-19, a implementat pe aeroporturile pe care le gestionează toate măsurile prevăzute în reglementările naționale și internaționale, dar și recomandările venite din partea organismelor aviației civile internaționale. Totodată, CNAB a solicitat acreditarea acestor măsuri din partea ACI World, pentru AIHCB.

În vederea acreditării, au fost evaluate măsurile de protecție luate în terminalul de pasageri, în zonele publice, dar și în toate punctele de interacțiune cu pasagerii – check-in, control de securitate, control de frontieră și vamal, îmbarcare/debarcare, recuperare bagaje. Totodată, au fost evaluate măsurile luate pentru protecția și instruirea personalului din aeroport, pentru cooperarea cu alte entități, dar și infrastructura și și activitățile operaționale și de mentenanță.

„După evaluarea dovezilor prezentate prin procesul nostru de evaluare, aeroportul dumneavoastră a demonstrat că oferă o experiență aeroportuară sigură tuturor pasagerilor, experiență care este în conformitate cu măsurile de sănătate recomandate, stabilite în liniile directoare ACI privind repornirea și redresarea afacerilor din aviație, în recomandările Grupului de Acțiune al Consiliului Organizației Aviației Civile Internaționale, precum și cu cele mai bune practici din industrie”, se arată în scrisoarea de felicitare trimisă CNAB de Luis Felipe de Oliveira, directorul general al ACI World.

„Această acreditare reprezintă un pas important în menținerea încrederii pasagerilor, dar și a angajaților de pe aeroport (ai noștri sau ai altor entități – companii aeriene sau de handling, instituții ale statului etc.) că am luat și continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru protejarea sănătății și siguranței lor. Este, totodată, un pas important în eforturile noastre de redresare a activității și revenire la normal a industriei aviatice, grav afectată de pandemie”, a spus Florin Dimitrescu, directorul general al CN Aeroporturi București.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Aeroportul Otopeni

Un avion cu pasageri a aterizat pe Aeroportul Băneasa în loc de Otopeni

Linia Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

Traficul feroviar spre şi dinspre aeroportul Otopeni a fost reluat