Aeroportul din Otopeni, pe lista investițiilor. Peste 10 milioane de euro, alocate pentru confortul și siguranța pasagerilor

19 iulie 2018, 18:37

În terminalul plecări, cozile la ghișeele de check-in ale companilor low-cost se întind până la porțile de acces. Mii de călători pleacă în vacanță sau la muncă, în străinatate. Unii vin și cu trei ore înainte să fie siguri că prind avionul.

Traficul de pasageri va depăși nivelul record de 14 milioane, anul acesta. Pentru a reduce disconfortul, peste un milion de euro vor fi investiți în modernizarea sistemelor de ventilație, climatizare și sonorizare. Unele echipamente sunt vechi din 1997.

Peste 8 milioane de euro vor fi cheltuite pentru mentenanța sistemelor de detecție a explozibilor. Vor fi montante și echipamente care permit controlul rapid, cu ajutorul tehnologiei biometrice. Soluția este aplicată cu succes în marile aeroporturi europene.

Un 1,5 milioane de euro e pregătit pentru întreținerea plantelor și amenajarea spațiilor verzi. E un bun moment pentru modernizarea aeroportului, deoarece va crește fluxul de pasageri cu prilejul Campionatului European din 2020. Sute de mii de suporteri vor veni la București să asiste la meciurile de fotbal.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă