Aeroportul Brașov pierde jumătate din curse, după ce principala companie aeriană care opera la Ghimbav a anunțat că își mută cursele pe aeroportul din Bacău

1 noiembrie 2023, 17:12

Din această lună, compania Dan Air urma să lanseze 7 zboruri către noi destinații, dar planul nu poate fi aplicat din cauza programului de numai 12 ore păstrat de aeroportul din Ghimbav până anul viitor.

Dan Air anunțase din septembrie pierderi de milioane de euro.

Ian Matt, directorul companiei Dan Air: În situația în care un operator poate suporta aceste pierderi sunt recuperate iarna, în perioada sărbătorilor, faptul că CJ și Romatsa nu sunt în măsură să asigure serviciul de control trafic aerian ne vedem obligați să ne mutăm pe un alt aeroport.

Programul e limitat pe aeroportul din Brașov-Ghimbav pentru că nu sunt suficienți controlori de trafic. Abia în urmă cu 2 zile, Consiliul Judeţean a anunțat o prelungire cu 4 ore a programului, însă decizia a venit prea târziu pentru operatorul aerian.

Alexandru Anghel, directorul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav: Această veste ne ia cumva pe nepregătite. Este neașteptată. Noi sperăm că va fi o decizie temporară.

Compania Dan Air anunță că toţi pasagerii care îşi cumpăraseră bilete vor primi banii integral pe bilete în cel mult 14 zile, pe baza unei cereri sau pot pleca spre acele destinații, dar de pe aeroportul din Bacău.

Aeroportul din Ghimbav este singurul dintre cele 17 din România care are programul limitat. Un lucru greu de justificat pentru brașoveni.

Aeroportul din Brașov este primul construit în România în ultimii 50 și a costat 140 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite