Aeroportul Băneasa începe să atragă tot mai multe companii aeriene

24 iulie 2023, 20:28

Cel mai mare aeroport al țării, Henri Coandă, e tot mai aglomerat, în contextul în care se aproprie perioada de vârf a concediilor.

Numai luna trecută, au fost peste 1,3 milioane de pasageri, nivel care se aproprie de valorile record de trafic dinainte de pandemie.

Așa că mulți turiști caută zboruri alternative pe aeroportul vecin, Aurel Vlaicu, din Băneasa, unde timpii de așteptare la îmbarcare sunt de cel mult 30 de minute.

Aeroportul din Băneasa a avut, luna trecută, 11.000 de pasageri, cu mult sub potențial, în condițiile în care oferta de zboruri e în continuare limitată.

VALENTIN IORDACHE, purtător de cuvânt, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti: Mai este multă capacitate de acoperit pe Aeroportul Băneasa. Noi ne așteptăm să atingem destul de rapid, în mai puțin de un an, milionul de pasageri pe an. Asta înseamnă peste 100.000 de pasageri pe lună.

Încă o companie aeriană a început să opereze pe aeroportul din Băneasa, după ce și-a mutat zborurile de pe aeroportul vecin, din Otopeni.

CĂTĂLIN DEACU, jurnalist TVR: Pe Aeroportul Aurel Vlaicu din Băneasa, în acest moment, sunt trei companii aeriene care operează curse regulate. În lunile următoare, pasagerii vor avea la dispoziție încă o companie care va efectua zboruri externe pe relația cu Israelul.

Chiar din prima zi, o cursă a companiei care a venit de la Sibiu a avut peste o oră întârziere. Cei mai afectați au fost pasagerii care aveau zboruri de legătură.

Reprezentanții companiei aeriene spun că întârzierea este o consecință a problemelor de pe marile aeroporturi internaționale.

TUDOR CONSTANTINESCU, director general, companie aviatică: Avionul a avut un zbor la Istanbul. Pe aeroportul din Istanbul era prevăzută o escală de o oră, practic acea escală s-a prelungit la o oră și 40 de minute. S-a repercutat către celelalte zboruri.

Pe aeroportul din Băneasa cursele regulate de pasageri au fost reluate în luna mai, la peste un an de la recepția finală a lucrărilor de consolidare și modernizare.

Investia totală pentru reabilitatea și refuncționalizarea terminalului de pasageri, clădire monument istoric, a depășit 11 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite