Aeroclubul României începe pregătirea unei noi generaţii de piloţi şi paraşutişti

3 februarie 2023, 20:27

Zborul este pasiune pentru sute de tineri care vor să devină parașutiști sau piloți. Dar de la dorință până la performanță este cale lungă. Și deloc ușoară. Știu asta cel mai bine generațiile de piloți instruiți la Aeroclubul României.

Andrei Șerbu a început să zboare la aeroclub în urmă cu 25 de ani, în liceu. Acum, el este membru al lotului național de acrobație aeriană, are 4 medalii de argint și de bronz la campionatele mondiale și va începe în curând să zboare copilot la Tarom.

Tinerii care vor să devină parașutiști sau piloți se pot înscrie la Aeroclubul României până pe 10 februarie. Încep cu 3 luni de teorie, după care vor da un examen. Iar dacă sunt admiși, urmează perioada de zbor.

Iar apoi, după alte examene, vor fi licențiați parașutiști sau piloți de planor sau de avion ultraușor. De obicei, cam jumătate dintre cei care fac pregătirea obțin și licența.

Mulți dintre cei care încep să zboare la Aeroclub ajung piloți de acrobație, piloți militari sau zboară pentru companii aeriene românești sau străine.

Anul trecut, piloții de acrobație ai aeroclubului au adus o medalie de aur la campionatul european, una de argint la campiontul mondial și una de bronz la mondialul de planor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite