Adversare de top pentru Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu, în primul tur la US Open. Simona Halep, Roger Federer și Rafa Nadal, marii absenți ai competiției

27 august 2020, 23:40

Potrivit tragerii la sorţi efectuate joi, Begu (30 ani, 70 WTA) o va înfrunta în primul tur pe a şasea favorită, cehoaica Petra Kvitova (30 ani, 12 WTA).

Kvitova a câştigat toate cele patru dueluri cu Begu, care a câştigat un singur set în faţa cehoaicei, în 2018 la Sankt Petersburg (victorie pentru Kvitova cu 6-3, 1-6, 6-1 în optimi).

Irina, născută la 26 august, și-a sărbătorit împlinierea a 30 de ani chiar la New York.

(w380) Irina Begu

Mihaela Buzărnescu (32 ani, 122 WTA) va primi în primul tur replica americancei Sloane Stephens (27 ani, 37 WTA), cap de serie numărul 26.

Românca nu a mai înfruntat-o până acum pe Stephens, campioană la US Open în 2017.

(w500) Mihaela Bu

Sorana Cîrstea (30 ani, 77 WTA), o va înfrunta pe Christina McHale, o americancă de 28 de ani, aflată pe locul 90 în lume. McHale are 2-1 în meciurile directe cu Cîrstea, care s-a impus în ultimul meci, din 2017.

Cea de-a patra reprezentantă a României la ediţia din acest an a turneului de la New York, Patricia Ţig, (26 ani, 86 WTA) va juca în primul meci cu japoneza Kurumi Nara (28 ani, 142 WTA), care a câştigat ambele confruntări dintre cele două, desfăşurate în 2016.

Tragerea la sorți a US Open nu a mai avut loc în cadrul unui eveniment live, ci a fost anunțată prin publicarea tablourilor de concurs pe site-ul oficial.

US Open începe luni, 31 august, și se va desfășura fără spectatori, în contextul pandemiei de coronavirus. De la ediția din acest an lipsesc o serie de jucători și jucătoare de top:  Simona Halep (locul 2 mondial), Ashleigh Barty (lidera mondială), Bianca Andreescu (deținătoare titlului), Elina Svitolina, Rafael Nadal, Roger Federer, Stan Wawrinka.

Simona Halep, câștigătoare la primul turneu la care a participat după pauza cauzată de pandemie, la Praga, a anunțat la 17 august  că nu va participa la US Open. Numărul 2 mondial a explicat că nu va merge în SUA din cauza temerilor legate de pandemie. Românca a fost inclusă inițial de organizatori pe afișul oficial al competiției.

(w500) Simona Hal

În lipsa primelor două clasate, cap de serie la feminin va fi cehoaica de pe locul 3 WTA, Karolina Pliskova.  La masculin, cap de serie 1 va fi chiar liderul ATP, sârbul Novak Djokovic.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite