Adriana Pistol a fost aleasă membră în Comitetul Permanent al Organizației Mondiale a Sănătății Europa

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a fost aleasă astăzi membru în Comitetul Permanent al OMS Europa. Este unul dintre organismele de conducere ale Organizației Mondiale a Sănătății Europa şi din el fac parte, pentru un mandat de 3 ani, reprezentanţi aleşi ai 12 dintre cele 53 de state membre din regiune.

14 Septembrie 2022, 16:48 (actualizat 14 Septembrie 2022, 17:05) Știrile TVR |
Adriana Pistol, Ministerul Sănătății / FOTO: Autor: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Din postura de director al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol a fost o prezență constantă la ședințele de gestionare a pandemiei convocate de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni.

Pistol ocupă de la finele anului trecut funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

O delegaţie a României a participat în perioada 12-14 septembrie, la Tel Aviv, la cea de-a 72-a reuniune a Comitetului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa, care reuneşte reprezentanţii celor 53 de state membre ale regiunii.

"Ministrul român al Sănătăţii a propus înfiinţarea unui centru regional de excelenţă al OMS în domeniul comportamentelor şi elementelor culturale care influenţează sănătatea, exprimând disponibilitatea României pentru găzduirea acestuia", se arată într-un comunicat al ministerului.

Accesul la servicii de sănătate pentru persoanele cu dizabilităţi,  accesul la medicamente inovative, strategia de digitalizare a sănătăţii, pregătirea sistemelor naționale în caz de urgenţă de sănătate, reducerea şi eliminarea tuberculozei, a HIV/SIDA şi a hepatitelor virale ca probleme de sănătate publică au constituit principalele teme ale reuniunii. 

Delegaţia României s-a întâlnit cu ministrul Sănătăţii din Israel, Nitzan Horowitz, în scopul întăririi cooperării bilaterale din domeniul asistenţei medicale primare. Oficialii au discutat și despre colaborarea în domeniul instruirii personalului medical, într-un demers comun al universităţilor de medicină din cele două ţări.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 13°C
IASI 3°C 12°C
CLUJ 3°C 11°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 9°C 12°C
BRASOV -1°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI