Adriana Pistol (INSP): Alte 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte de infectare cu tulpina Omicron. Încă se fac teste și secvențieri

Sunt șase cazuri probabile de infectare cu varianta Omicron în România şi încă 5 suspecte, a anunţat directorul Centrului de Supraveghere al Bolilor Transmisibile. Adriana Pistol spune că se fac încă teste şi secvenţieri, dar că au existat şi mai multe cazuri în care s-a infirmat infectarea cu tulpina Omicron. Până acum au fost confirmate două cazuri de infectare cu noua tulpină, iar în cazul celei de-a treia suspiciuni, probabilitatea este foarte mare să fie vorba tot de Omicron. La fel în cazul a trei dintre contacţii persoanei suspecte.

10 Decembrie 2021, 14:00 (actualizat 10 Decembrie 2021, 19:10) Știrile TVR |

Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a anunţat vineri că există 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2.

"De curând, am mai primit informaţii. Pot să vă spun că, în acest moment, pe lângă cazurile confirmate, mai avem 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte, care se află în procesare, în testare. Noutatea vine de la faptul că cei trei contacţi ai primului caz venit din Africa de Sud s-a dovedit şi la dânşii că există o foarte mare probabilitate să fie tulplina Omicron şi şanse ca secvenţierea să ne spună altceva sunt foarte mici. Avem şi un cetăţean venit din Nigeria, la care s-a făcut testarea pe PCR şi este foarte sugestiv pentru tulpina Omicron", a spus Adriana Pistol în cadrul unei conferinţe de presă.

Ea precizat că există mai multe cazuri cu infirmare de infectare cu tulpina Omicron.

"În aceea ce priveşte suspiciunile, până în prezent, am avut şi nişte cazuri infirmate: două cazuri sosite din Egipt, unul din Maroc, un caz din Olanda dar care venise în contact cu colegi de serviciu din Africa de Sud. În prezent, aşteptăm rezultatele de la o altă suspiciune, din Bucureşti, care are un istoric de călătorie în Anglia, loc în care de asemenea s-a întâlnit cu foarte multe persoane din Africa", a explicat Adriana Pistol.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI