Adrian Vasilescu, BNR: Există o înţelegere la nivelul sistemului bancar pentru amânarea plăţii unor rate

Adrian Vasilescu BNR
Adrian Vasilescu BNR
15 martie 2020, 16:01

Vasilescu nu a precizat ce rate vor fi amânate, dar a precizat că fiecare bancă îşi va înştiinţa clienţii şi debitorii în nume propriu.

Banca Transilvania a anunţat deja că extinde perioada de graţie la cardurile de credit, în timp ce CEC Bank este aşteptată să informeze la începutul săptămânii amânarea plăţilor ratelor pentru creditele luate de persoanele fizice, pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar.

„Băncile au luat iniţiativa. Deci fiecare bancă îşi face propriul program urmând să anunţe clienţii şi debitorii. Deja e o înţelegere la nivelul întregului sistem bancar”, a subliniat Adrian Vasilescu.

El nu a oferit detalii cu privire la durata amânărilor la plată.

„Nicio bancă nu ştie la ora asta şi nimeni nu ştie cum vor merge evenimentele. Toţi sperăm să se încheie povestea într-o lună-două”, a mai precizat consultantul BNR.

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor a declarat că amânarea cu 90 de zile a plăţii ratelor la bănci este o măsură bună pentru a proteja consumatorii într-o perioadă în care vor fi foarte multe concedieri şi probleme cu plata salariilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite