Adrian Severin, eliberat condiționat din închisoare. Decizia este definitivă

28 februarie 2018, 16:36

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat la 4 ani de închisoare în noiembrie 2016, pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

A fost pus sub acuzare de procurori pentru că a cerut, în calitate de europarlamentar, 100.000 de euro de la doi jurnaliști britanici sub acoperire, pentru a promova în favoarea acestora un amendament în cadrul Parlamentului European.

Severin a fost înregistrat în 2011 cu o cameră ascunsă de ziariştii britanici în timp ce le promitea că va depune mai multe amendamente în Parlamentul European, în schimbul unor sume de bani.

Jurnaliștii britanici au vizat în ancheta lor sub acoperire mai mulți europarlamentari. Astfel, în plasa lor au căzut încă doi europarlamentari – slovenul Zoran Thaler şi austriacul Ernst Strasser. Aceştia au demisionat la acel moment din Parlamentul European şi au renunţat astfel la imunitatea parlamentară.

Adrian Severin a refuzat să facă acelaşi gest şi a susţinut că totul a fost o înscenare a unor agenţi provocatori.

Severin a fost membru marcant al PD şi ministru de Externe. A plecat din PD şi a trecut în barca social democraţilor după ce PD a ajuns să fie condus de Traian Băsescu.

Din 2007, Adrian Severin a fost ales europarlametar din partea PSD, partid din care a plecat odată cu începerea urmăririi penale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite