Adrian Chesnoiu cere să îi fie ridicată imunitatea parlamentară. Sorin Grindeanu, propus ministru interimar al Agriculturii

24 iunie 2022, 12:24

PSD va stabili într-o ședință, care va avea loc cel mai probabil luni cine îl va înlocui pe Adrian Chesnoiu în funcția de ministru al Agriculturii. Sorin Grindeanu va asigura, deocamdată, interimatul la conducerea Ministerului Agriculturii după demisia fostului ministru, Adrian Chesnoiu.

Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, și Petre Daea, fost ministru PSD al Agriculturii, ar fi cele două variante luate în calcul de social-democrați în locul lui Chesnoiu, au declarat pentru TVR surse politice. Și actualul președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Florin Ionuț Barbu, deputat de Olt, este o variantă pentru portofoliul de la Agricultură.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după ce, la începutul acestui an, ar fi cerut o parte din subiectele la un concurs de angajare, pentru patru persoane, iar trei dintre acestea ar fi obținut funcțiile pentru care au susținut proba. Pentru a patra persoană, ar fi intervenit ministrul la membrii comisiei, după ce candidatul nu a obnținut punctajul pentru a trece concursul. Procurorii anticorupție au cerut ridicarea imunității ministrului și deputatului PSD Adrian Chesnoiu. Ministrul și-a anunțat demisia din funcție și din partid, iar premierul i-a acceptat-o.

Adrian Chesnoiu a respins, pe Facebook, acuzațiile procurorilor anticorupție, cerându-le colegilor deputați să voteze pentru ridicarea imunității sale parlamentare.

„Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune! Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale. De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!”, a scris Chesnoiu pe Facebook.

Comisia Juridică ar urma, potrivit surselor TVR,  să se pronunțe luni seară cu privire la cererea DNA pentru ridicarea imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, iar marți după-amiază va avea loc votul în plen, cu prezență fizică. Votul va fi secret, cu bile.

O anchetă penală va analiza faptele de care este învinuit fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă