Adoptarea moțiunii de cenzură, prioritatea nr. 1 a PSD. Urmează negocieri „om la om” cu parlamentari din celelalte partide

1 februarie 2020, 13:15

Adoptarea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Orban este prioritatea numărul 1 a PSD, a stabilit conducerea partidului.

Liderii susțin că, alături de UDMR și Forța națională, noul partid al lui Teodor Meleșcanu, au deja 232 de voturi. Cu unul mai puțin decât cele necesare demiterii cabinetului Orban.

Se vor purta negocieri om la om cu parlamentari din celelalte partide și cu neafiliați, iar trădările vor fi sancționate.

Tabăra liberală afișează însă calm și siguranță. Premierul Ludovic Orban chiar exclude negocierile pentru susținerea guvernului, bazându-se pe faptul că toate partidele care i-au votat cabinetul susțin alegerea primarilor în două tururi, cu excepția UDMR.

Mai în glumă, mai în serios, alți membri ai cabinetului admit însă că și-ar dori, de fapt, ca moțiunea să treacă, pentru că obiectivul PNL este declanșarea alegerilor anticipate.

Moțiunea depusă de PSD are nevoie de 233 de voturi ca să fie adoptată. Caz în care guvernul este demis automat, iar legea pentru alegerea primarilor în două tururi, pentru care cabinetul Orban și-a angajat răspunderea, pică la rândul ei. Dacă însă moțiunea eșuează, legea se consideră adoptată și merge la promulgare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite