Adoptă un câine, schimbă o viaţă. Fenomenul abandonării câinilor a luat amploare în România

Numărul tot mai mare de căţei abandonaţi la marginea Capitalei mobilizează autorităţile din Bucureşti-Ilfov. Acestea vor să-i descurajeze pe cei care intenţionează să recurgă la astfel de gesturi dar şi să dea un impuls adopţiilor. Consiliul Judeţean Ilfov a lansat platforma online Adoptă un câine, schimbă o viaţă. Iar angajaţii Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor au fost în Parcul Izvor ca să găsească stăpâni pentru 20 de căţeluşi.

21 August 2021, 19:54 (actualizat 23 August 2021, 09:34) Știrile TVR |

La marginea unei păduri din judeţul Ilfov există un loc, ferit de ochii lumii, în care mulţi oameni abandonează câini. Astăzi am găsit aici 3 căţei speriaţi şi, totodată, dornici de afecţiune.

Consiliul Judeţean Ilfov a lansat platforma ilfov.adopta.ro unde se regăsesc fotografii cu toţi câinii din adăposturile din Ilfov. La secţiunea ADOPTĂ, sub fiecare fotografie, sunt prezentate câteva detalii esenţiale despre animale: sex, vârstă şi comportament.

Tot pentru a încuraja adopţiile, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a organizat în Parcul Izvor un târg de adopţii pentru 20 de căţeluşi.

În România, rata de adopţie este extrem de scăzută. Doar unul din zece căţei îşi găseşte un stăpân. Cei mai mulţi sunt adoptaţi de organizaţii non-guvernamentale ori de persoane fizice din Marea Britanie, Germania şi Olanda.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI