Adoptă o casă la Roșia Montană. Voluntarii asociațiilor luptă pentru salvarea patrimoniului

10 februarie 2021, 11:33

Cum pandemia nu a permis organizarea unor evenimente menite să marcheze acest moment important, tinerii care luptă pentru salvarea zonei au lansat o campanie de strângere de fonduri. În plus, reamintesc și de campania Adoptă o Casă la Roșia Montană.

Voluntarii asociațiilor care luptă pentru salvarea patrimoniului de la Roșia Montană au sărbătorit aniversarea localității miniere în mediul online. Aici au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea Lapidariului de la Muzeul Mineritului din localitate, ce adăpostește vestigii romane din vremea primelor atestării ale așezării.

Cine vrea să contribuie poate face donații în contul Asociației ARA. Aceasta are în derulare programul Adoptă o Casă la Roșia Montană. Comunitatea locală este implicată în proiecte, iar cei care donează sunt răsplătiți de localnici, antreprenori sau alți parteneri.

Adoptă o Casă la Roșia Montană ajunge la cea de-a 10 ediție. Scopul este de a salva casele sau clădirile de patrimoniu.

Voluntarii sunt în mare parte studenți la arhitectură, dar și localnici care doresc să se implice. În funcție de amploarea lucrărilor de reabilitare, sumele ajung și la zeci de mii de euro, la care se adaugă cazarea voluntarilor, asigurarea meselor, materialele și transportul.

Toate datele pentru donații pot fi găsite pe pagina  adoptăocasă.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite