Adolescenţii români blocaţi pe un aeroport din Londra s-au întors la Univ. Cambridge pentru o noapte. Duminică vor pleca spre România cu un autocar

28 iulie 2018, 13:05

UPDATE Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a răspuns pentru Știrile TVR:

„În ceea ce privește situația grupului de cetățeni români aflați pe aeroportul Stansted, precizăm faptul că acestora le-a fost asigurată cazarea de către Universitatea Cambridge, instituție în cadrul căreia grupul de cetățeni români a participat la un program educațional. Cetățenii români urmează să își continue călătoria către România, în cursul zilei de mâine, cu un autocar pus la dispoziție de universitate.

Doi diplomați români din cadrul ambasadei mențin permanent legătura atât cu companiile aeriene, cât și cu cetățenii români aflați pe aeroport.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord: +44 20 76027328; +44 20 7602 9833; +44 20 7603 6694; +44 20 76025193; +44 20 7603 0572; +44 20 7602 2065, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +44 7738716335.

Ambasada României la Londra monitorizează cu prioritate situația și menţine contactul atât cu reprezentanții companiei aeriene, cât şi cu cetățenii români, acordând asistență consulară în limita competențelor legale, până la plecarea acestora către România”.

 

Mai multe zboruri au fost amânate sau anulate pe aeroportul Stansted din cauza unei furturi. Potrivit unuia dintre părinţii îngrijoraţi de acasă, copiii s-au dus în Marea Britanie pentru un schimb de experienţă la Cambridge.

„Urmau să vină acasă vineri seară, cu un avion care trebuia să decoleze spre Budapesta la ora 18, ora Angliei. I-au ţinut în avion vreo cinci ore şi apoi i-au dat jos. Încă trei ore au mai aşteptat să-şi ia bagajele de cală”, a povestit, sâmbătă, BIHOREANULUI tatăl unei fetiţe de 14 ani aflată în grupul blocat în aeroport.

Bărbatul ţine telefonic legătura cu fiica lui, care i-a spus că nu li s-a dat mâncare şi nici apă în tot acest timp. În schimb, au fost duşi într-o încăpere a aeroportului unde aşteaptă veşti. Sâmbătă, la ora prânzului, tinerii nu aveau încă noutăți.

„Nu li se dau nici măcar informaţii. Însoţitoarea lor, profesoara de engleză, aşteaptă de trei ore la o coadă să afle ce se va întâmpla cu ei”, a mai spus părintele.

Potrivit acestuia, mai mulţi părinţi au contactat Ambasada României în Marea Britanie sesizând situaţia. Deocamdată nu au primit noutăţi nici din partea Ambasadei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite