Adolescentă salvată de poliție după ce a sunat la Telefonul Copilului și a amenințat că se sinucide

O tânără de 17 ani, care nu a mai suportat să fie abuzată de tatăl vitreg, a vrut să îşi ia viaţa. Şi-a anunțat planul la Asociația Telefonul Copilului, unde a putut vorbi cu un psiholog. Acesta a dat dovadă de mult tact, și cu ajutorul polițiștilor, adolescenta a fost localizată și salvată! Vă avertizăm că sunt informații care vă pot afecta emoțional!

13 Septembrie 2019, 11:59 (actualizat 13 Septembrie 2019, 21:45) Știrile TVR |
Adolescentă salvată de Telefonul Copilului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Era puțin după ora 19.00 când a sunat telefonul dedicat copiilor aflați în situații critice. O fată de 17 ani a vrut să îşi spună, poate pentru prima dată, o cumplită poveste de viaţă. I-a răspuns o femeie, psiholog, cu multă experientă.

Adolescenta a început să povestească prin ce atrocități a trecut în ultima vreme. A fost abuzată sexual și psihic de tatăl vitreg. Ar fi cerut ajutorul câtorva persoane în care avea încredere, însă nimeni nu a crezut-o. Nici măcar mama ei nu i-ar fi fost alături. Iar acum era singura acasă. I s-a confesat şi unui psihiatru, care doar i-a prescris tratament pentru depresie.

Ajunsă la capătul puterilor, a ales să îşi ia viaţa şi a înghițit o cantitate mare de pastile. Apoi însă a vrut să mai vorbească cu cineva și a sunat Telefonul Copilului, 116 111. O oră și treizeci de minute a stat de vorbă cu psihologul care i-a răspuns.

În ultimele 15 minute, copila nu mai putea să vorbească. Medicamentele își făcuseră efectul și ea se afla în stare de somnolență. I se auzea doar răsuflarea.

În paralel, o altă consilieră i-a sunat pe polițiști. Era o situație de criză, trebuia acționat de urgență, dar fata nu a vrut să spună nici cum o cheamă nici unde locuieşte.

Polițiștii au reușit într-un timp record să localizeze apelul, într-un bloc din sectorul 4 al Capitalei. Dar nu au avut și alte date, aşa că au recurs la o metodă atipică pentru a-și da seama în ce apartament se afla minora: au bătut cu putere în ușă și, în momentul în care cei care ascultau au auzit, pe fondul convorbirii,  bătăile puternice în ușă, le-au confirmat celor din teren că este locația corectă și au ajuns unde trebuie.

Fata era conștientă, a deschis ușa, dar starea ei de sănătate se tot agrava. A fost preluată de o ambulanță, iar acum se află la spital, unde primește îngrijiri medicale. Era singură acasă când a luat decizia-limită.

Polițiștii au deschis o anchetă, vor fi audiați membrii familiei, dar și alte persoane pentru a stabili în mod concret ce s-a întâmplat în casa în care a fost găsită fata. Şi cum a ajuns într-o situație-limită.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 21°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 20°C 20°C
CONSTANTA 20°C 20°C
CRAIOVA 21°C 20°C
BRASOV 19°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI