Adolescenta care a bătut o fată într-un parc din Târgu Jiu este cercetată pentru trei bătăi consecutive. Specialiștii susțin că este nevoie de o expertiză psihiatrică

9 septembrie 2020, 12:31

Minora de 14 ani care a lovit o adolescentă cu un an mai mică într-un parc din Târgu Jiu vă fi cercetată sub control judiciar.

Specialiștii susțin că în cazul adolescentei agresoare este nevoie de o expertiză psihiatrică, iar dacă se confirmă că a avut discernământ ea poate să răspundă penal.

Pentru reducerea un astfel de agresiuni dar și pentru a pune capăt hărțuirilor din mediul școlar, Ministerul de Interne a înființat Direcției pentru Siguranță Școlară, o structura în cadrul Poliției Române. Aceasta va asigura protecția și siguranță elevilor, cât și a cadrelor didactice, prin prevenirea și combaterea violenței în școli și în proximitatea acestora, cu accent pe cazurile de bullying.

Ultimul studiu arată că România este pe locul 3 în Uniunea Europeană la acest capitol.

Asta în timp ce un nou caz de violenţă între adolescente, de această data în judetul Hunedoara. Sunt imagini care va pot afecta emotional. O fata de 16 ani din Deva a fost agresată de o alta de 13 ani, timp in care, mai multi martori, tot minori, filmau întreaga scena pe care au si postat-o pe reţelele de socializare. Politia s-a autosesizat

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite