Adolescenții fericiți sunt mai sănătoși la maturitate. Studiu întins pe mai bine de două decenii

23 mai 2023, 19:40

Potrivit unui studiu recent publicat în Journal of the American Heart Association, adolescenții care sunt mai optimiști și fericiți au mai multe șanse să ajungă la vârsta de 20 și 30 de ani cu o sănătate cardiometabolică bună, comparativ cu cei care… sunt mai triști. Cercetările anterioare au arătat că atuurile sănătății mintale, cum ar fi optimismul și fericirea pot avea un impact pozitiv asupra sănătății noastre pe termen lung.

Cercetarea a analizat datele dintr-un amplu umbrella study, care a înscris aproape 3.500 de liceeni din SUA în 1994 și i-a urmărit timp de mai bine de două decenii. Oamenii de știință au identificat cinci atuuri de sănătate mintală direct legate de rezultate bune pentru sănătatea cardiometabolică: optimism, fericire, stima de sine, sentimentul de apartenență și sentimentul că ești iubit.

Folosind aceste atuuri de sănătate mintală, cercetătorii au evaluat sănătatea cardiometabolică a participanților la vârsta de 20 și 30 de ani. Au constatat că adolescenții cu patru până la cinci atuuri au avut cu aproape 70% mai multe șanse de a menține sănătatea cardiometabolică pozitivă ca adulți tineri.

Studiul evidențiază importanța investițiilor timpurii în sănătatea mintală a adolescenților și subliniază că aceste atuuri pozitive pot contribui la o sănătate cardiometabolică mai bună pe termen lung. De asemenea, cercetătorii subliniază necesitatea unor studii suplimentare pentru a monitoriza și înțelege mai bine modul în care aceste atuuri influențează sănătatea și boala de-a lungul vieții.

Un articol de Maria Chiriță

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă