Adolescenți filmați în timp ce consumau etnobotanice în scara blocului

22 septembrie 2017, 18:34

În prima parte a filmuleţului apar doi adolescenţi care fumează. Și nu țigări obișnuite. Pentru că imediat, unul dintre băieți abia se mai ține pe picioare. Celălalt, încercă să îl ridice, dar adolescentului îi este dificil să îşi menţină echilibrul.

O zi mai târziu, pe scările aceluiaşi bloc se aşază patru tineri. Printre ei, o fată. Toţi fumează. Din inconştienţă sau curiozitate. Foarte rapid, sunt afectaţi de substanţe şi unii dintre ei parcă sunt în altă lume.

Ceea ce inspiră acest filmuleţ este tristeţe şi neputinţă. Un copil care este urmărit, un copil care este îngrijit şi părintele este foarte atent va fi corectat. Un copil care face repetitiv înseamnă că părintele nu a fost acolo pentru el. Probabil că este vorba de nişte tineri neglijaţi sau care se simt foarte singuri. Nu este foarte dificil să se inspire unii de la ceilalţi” – Keren Rosner, psiholog.

Locuitorii blocului unde fumau tinerii spun că au găsit in zona şi seringi. Oamenii au sunat la poliţie.

Este foarte important să privim în jurul nostru şi sub balconul nostru, pentru că sub balconul unor oameni din Călăraşi, tineri elevi, cel mai probabil, minori fumează. Și nu cred că este o ţigară obişnuită. Este important să conştientizăm că se întâmplă asta tot mai des pe lângă noi” – Ionela Năstase, blogger.

Datele oficiale arată că jumătate dintre consumatorii de cannabis din România spun că au început să consume acest drog între 15 şi 24 de ani.

În secţiile de urgenţă ajung însă chiar şi adolescenţi de 12 ani în stare gravă din cauza consumului de substanțe periculoase.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite