Admiterea la Medicină, pe băncile de la Romexpo, cu măști și distanțare

26 iulie 2020, 18:28

Peste 3.300 de candidați au susținut în București admiterea la medicină, în condiții speciale: cu măști și distanțare socială.

În premieră, examenul nu a fost organizat în sălile Universității Carol Davila, ci la centrul Romexpo. Din fericire, nimeni nu a avut o temperatură mai mare de 37,3 grade. În cazul în care s-ar fi întâmplat asta, scenariul B era pregătit.

În Capitală, au fost soase la concurs peste 1.100 de locuri la buget și aproape 300 cu taxă.

Anul acesta, la București, concurența a fost de aproape patru candidați pe un loc la Medicină generală și trei candidați pe un loc la Medicină dentară.

Cel mai scăzut interes a fost pentru Facultatea de Farmacie, unde numărul înscrișilor nu a depășit nici măcar numărul locurilor puse la bătaie.

La Cluj-Napoca, Sala Polivalentă s-a transformat în centru de examen pentru cei aproximativ două mii de candidați. Și aici, toate măsurile dispuse de autorități au fost puse în aplicare: distanțare, triaj epidemiologic, mască de protecție.

Anul acesta a fost cel mai mare număr de candidați din ultimii cinci ani. Universitatea a scos la concurs aproape o mie de locuri, peste 650 dintre acestea fiind la buget.

Cel mai probabil, din toamnă, inclusiv la Medicină multe cursuri se vor desfășura online, anunță rectorii. Totul din cauza pandemiei de coronavirus. Însă, stagiile practice nu vor putea fi făcute de la distanță.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite