Admiterea la liceele de top s-ar putea modifica. Se analizează posibilitatea organizării unor selecții

Elevii care au dat evaluarea națională pot face opțiunile la liceele la care vor și au șanse reale să intre. Cele de top sunt primele pe lista absolvenților cu medii mari, chiar dacă ar trebui să străbată tot orașul ca să ajungă la ore. Ar putea fi însă ultimul an în care intrarea la astfel de licee se face pe baza Evaluării Naționale. Se analizează varianta admiterii la un anumit liceu, cum era înainte de 1989.

16 Iulie 2021, 20:00 Știrile TVR |

Considerat al doilea cel mai bun liceu din România, după ultima medie de admitere de anul trecut, 9.89, Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Capitală e preferat și de cei care termină acolo gimnaziul. Luca e printre ei. Iar media îi permite să pună colegiul pe prima poziție pe lista opțiunilor.

Clasica admitere s-ar putea schimba, însă, de anul viitor, după ce liceele de prestigiu și-au exprimat dorința de a-și organiza propria selecție. Așa ar putea fi evitate situațiile în care copii de 10 la matematică nu intra la clasele de mate-info pentru că au luat o notă mai mică la română.

Părerile sunt împărțite legat de acest tip de selecție, comentat în exclusivitate la Tema Zilei de ministrul Educației.

Propunerea sună așa: elevii care vor da examen de admitere la licee de top să nu mai dea Evaluarea Națională. Iar pentru cei care vor să dea acest examen să fie păstrate un sfert din locurile la liceele de top.

Din 16  până pe 22 iulie, candidații și părinții lor pot completa fișele pentru admiterea la liceu 2021. Primul pas este identificarea filierei, profilului și, în cele din urmă, a specializării dorite.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 3°C 5°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI