Admiterea la facultate se va face la distanță, pe Internet. Din cele 19 facultăți ale Universității București, doar la Drept se mai dă examen clasic

22 mai 2020, 17:48

Universitatea București are 19.000 de locuri pentru studiile de licență și masterat pentru noul an universitar. Înscrierile se pot face online, dar se păstrează și varianta tradițională, cu dosar, pentru candidații care n-au acces la internet. În schimb, cei care vor aplica online vor beneficia de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

“Încurajăm astfel întreg procesul să se desfășoare online, astfel încât să putem păstra tot ceea ce înseamnă rigorile generate de această perioadă dificilă”, a precizat Mirabela Amarindei, purtătorul de cuvânt al Universităţii Bucureşti.

La unele facultăți, candidații se pot înscrie pe baza mediei de la Bacalauret, altele cer și un eseu motivațional sau interviu motivaţional. Dar, din cele 19 facultăți ale Universității București, doar la Drept se mai dă examen clasic.

“Aici se vor respecta toate normele de siguranţă. Studenţii vor fi distribuiţi într-un număr de săli astfel încât să fie respectată distanţarea”, spune purtătorul de cuvânt al Universităţii Bucureşti.

În urmă cu o lună, Ministerul Educației anunța că examenele în învățământul universitar se vor susține online, iar acum studenții sunt în plină sesiune. La distanță, pe Internet, au susținut și examenle de la Medicină.

Am susținut examen la chirurgie generală. Acesta a fost sub formă de grilă. S-a susținut pe platforma Google. Întrebările au fost puse aleatoriu. Deși sunt de acord că medicina se face la patul pacientului,  cred că această variantă a fost cea mai avantajoasă. Nu ne-au expus la riscurile infecției cu COVID și au fost și cât se poate de obiectivi”, mărturisește un student la Medicină.

“S-a trecut la varianta de examinare în mediul online, asta pentru că obiectivul principal a fost acela de a termina anul universitar cu bine pentru ca, în primul rând, colegii noştri din anul terminal să nu aibă probleme la calendarul rezidenţiatului. Cu siguranţă că învăţământul online, în momentul de faţă, nu este într-o formă ideală” – Cristian Perșu, vicepreședintele Asociației Studenților de la Medicină.

Admiterea în învățământul universitar se face după susținerea examenului de Bacalaureat, care anul acesta se va tine în condiții speciale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite