Admitere la universităţi din străinătate, cu rezultatul pe loc. După 15 minute de interviu, candidatul află dacă a fost acceptat

Poţi intra la universităţi de top din străinătate în numai 30 de minute, fără să mergi peste hotare. La București a avut loc o sesiune specială de admitere cu răspuns pe loc. Au venit reprezentanți de la aproape 20 de universităţi din Marea Britanie şi Olanda pentru a selecta candidații.

18 Iulie 2019, 12:34 |
Admitere în străinătate cu răspuns pe loc
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Rareş din Oneşti se visează să fie student la Informatică la Coventry, în Marea Britanie. Nu putea să depună aplicaţia înainte de Bac. Şi-a încercat şansa la interviurile speciale de la Bucureşti.

Lui Rareș nu-i vine să creadă că îşi va urma pasiunea pe care o are de la 11 ani, într-o universitate cu multe oportunităţi.

Cazare garantată în primul an de studiu şi posibilitatea de a avea un job part-time din anul doi. Dacă am prins un job part-time din anul doi, vă daţi seama că după ce o să termin facultatea, o să pot să mă angajez cu normă întreagă”, spune Rareş Păunescu, candidat admis.

Cei de la Coventry cer să ştii bine engleză şi să ai cel puţin opt la Bac.

Cei care participă la astfel de interviuri, cu admitere pe loc, nu au nevoie decât de diplomă de bacalaureat, sau de licenţă şi de foaia matricolă. Discuţia cu reprezentantul şcolii ţine locul scrisorilor de intenţie şi de recomandare. Este practic şi un test de limba engleză. După 15 minute de interviu, candidatul află dacă va ajunge la universitatea dorită chiar din această toamnă.

"În mod normal, se poate aplica începând cu 15 septembrie în fiecare an, până în vară. Un proces de aplicaţie normal durează în jur de 2-3 luni, din momentul în care te-ai hotărât să aplici până îţi realizezi documentele, până primeşti răspunsul de la universitate", spune Victoria Stan, coordonatorul serviciului de consiliere gratuită pentru universităţi din Europa.

Universităţile oferă burse de peste o mie de lire sterline pe an pentru cei cu note foarte mari la bac. Au stimulente şi pentru ceilalţi.

Pentru taxa anuală de studii, de aproape zece mii de lire, guvernul britanic le oferă credite studenţilor.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 18°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 14°C 16°C
BRASOV 11°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI