Administratorul Dexonline a explicat la Ora de Ştiri de ce site-ul a dat definiţii false în timpul simulării examenului de evaluare

16 martie 2017, 23:34

Semnificaţiile cuvintelor „pretutindeni/pretutindenea” şi „a zări/zărit” au fost modificate temporar cu „pururea” şi „a zori”.

Cuvintele au fost căutate de peste 2.000 de ori în intervalul orar 9-12, în care au avut loc examenele, iar o explicaţie posibilă e că s-au folosit telefoane mobile pentru accesarea site-ului.

Profesorii au confirmat că printre răspunsuri au apărut antonime greşite ca efemer, vremelnic sau sinonime ca grăbit, repezit şi iute.

Ministrul Educaţiei a declarat că se vor înăspri regulile la examenele următoare, pentru că, teoretic, elevii nu aveau ce să caute cu telefoanele în sala de examen.

Invitat la Ora de ştiri, Cătălin Frâncu şi-a asumat modificarea cu intenţie a definiţiilor, explicând că nu i s-a părut corect că termenii respectivi au fost accesaţi în timpul examenului, iar bănuiala a fost că elevii aveau posibilitatea de a accesa internetul în acel interval. Întrebat dacă ar mai face la fel, Cătălin Frâncu a spus: „Ne rezervăm dreptul de a avea opinii de ordin etic şi moral şi să le exprimăm aşa cum considerăm de cuviinţă”.

Puteţi urmări întreaga discuţie cu administratorul site-ului Dexonline în secţiunea VIDEO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite