Administraţia Putin cere evitarea concluziilor „pripite” privind atacurile din Arabia Saudită. SUA atribuie aceste acţiuni Iranului

Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului
Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului
16 septembrie 2019, 15:02

„Le cerem tuturor ţărilor să se abţină de la orice acţiune ori concluzie pripită care pot agrava situaţia”, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Acest incident reprezintă o situaţie foarte neplăcută pentru pieţele mondiale ale petrolului. Sperăm că Arabia Saudită va putea remedia pagubele cât mai curând„, a adăugat Dmitri Peskov.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită, atribuite de Administraţia Donald Trump Iranului, afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais.

Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului. „În contextul apelurilor pentru detensionarea situaţiei, Iranul a lansat acum un atac fără precedent asupra fluxului energetic global. Nu există nicio dovadă că atacurile au fost lansate din Yemen. Cerem tuturor naţiunilor să condamne public şi fără echivoc atacurile Iranului. Statele Unite vor colabora cu partenerii şi aliaţii pentru a se asigura că pieţele energetice rămân aprovizionate bine şi că Iranul va fi tras la răspundere pentru agresiune”, a declarat, sâmbătă seară, secretarul de Stat american, Mike Pompeo.

Administraţia de la Teheran a respins acuzaţiile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite