Administraţia militară din Lugansk: Luptele continuă în zona Severodoneţk, unde situaţia este „tot mai dificilă”

Severodoneţk
Severodoneţk
29 mai 2022, 12:26

Serhiy Hayday a declarat că 60 de case au fost distruse în regiune, iar două persoane au fost găsite moarte sub dărâmături.

El a mai spus că una dintre victime este o fată care a murit când un obuz rusesc care a lovit sâmbătă o clădire înaltă din Lisichansk. Patru personae au fost rănite atunci. Un cinematograf și 22 de case au fost, de asemenea, avariate într-un atac aerian.

Duminică, într-o actualizare, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis că Rusia „a desfășurat operațiuni de asalt în zona orașului Severodonețk”, unde „luptele continuă”.

În Sloviansk, la aproximativ 60 de kilometric spre vest, Rusia a efectuat „recunoaștere intensivă” asupra orașului, iar la periferie, a efectuat lovituri aeriene în zona Dovhenke. Artileria a bombardat infrastructura civilă în Bohorodychne și Sviatohirsk din apropiere.

Au fost raportate lovituri şi asupra oraşelor Ruski Tyshky, Petrivka și Ternova.

Mai multe așezări din apropierea coastei Mării Negre din sudul Ucrainei au suferit, de asemenea, daune provocate de incendii asupra infrastructurii civile, inclusiv la Lîmanî, Stepova Dolîna, Luch, Partizani, Cervonîi Iar și Trudoliubivka.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite