Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral a început pregătirea plajelor pentru sezonul estival

Lucrătorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) au început pregătirea pentru sezonul estival a sectoarelor de plajă contractate şi necontractate, au anunţat, joi, reprezentanţii instituţiei.

16 Martie 2023, 15:43 (actualizat 16 Martie 2023, 15:46) Știrile TVR |
Pregătirea pentru sezonul estival a plajelor de pe Litoral / Facebook, ABADL

Din punct de vedere logistic, specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa din cadrul ABADL au împărţit zonele de plajă în trei tronsoane: Năvodari - Mamaia - Constanţa; Agigea - Eforie - Tuzla - Costineşti; Olimp - Jupiter - Saturn - Mangalia - 2 Mai - Vama Veche.

"Întreţinerea sectoarelor de plajă presupune un proces tehnologic care se derulează concomitent, pe întreg litoralul Mării Negre. Complexul de lucrări (igienizare, nivelare, evacuare scoică, alge şi deşeuri, afânare, ecologizare) este executat cu utilaje din parcul propriu şi personal propriu. De asemenea, geomorfologia liniei litoralului este dinamică şi prezintă schimbări în mod constant, necesitând execuţia de lucrări în repetate rânduri mai ales în lunile martie şi aprilie, când mai există furtuni destul de puternice ca intensitate", a informat ABADL, pe pagina de Facebook.

Conform sursei menţionate, activităţile de pregătire pentru sezonul estival constau, printre altele, în curăţarea manuală a plajei prin colectarea corpurilor străine (lemnoase, metalice, sticle, materiale plastice etc) şi a deşeurilor de orice natură; încărcarea manuală în mijloace de transport sau containere; îndepărtarea manuală a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă şi în dreptul gardurilor de protecţie; reabilitarea suprafeţelor de plajă erodate prin transfer de nisip din zonele cu acumulări; demontarea gardurilor de stuf; nivelarea suprafeţelor de plajă; evacuarea depozitelor de scoică din zonele cu depuneri şi transportul acestora în zonele cu deficit.

Suprafaţa totală de plajă administrată de ABADL este de 392 hectare, fiind distribuită în zonele mai multor unităţi administrativ teritoriale.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI