Administrația Națională a Penitenciarelor: 30% din angajații penitenciarelor vor sta acasă. "Prezenta măsură nu aduce atingere siguranţei locurilor de deţinere sau misiunilor"

O treime dintre angajații penitenciarelor din România va sta acasă în perioada următoare, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor, ca măsură preventivă în fața coronavirusului.

15 Martie 2020, 11:00 (actualizat 15 Martie 2020, 11:03) |
Administrația Națională a Penitenciarelor / FOTO: Autor: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

"Având în vedere dinamica răspândirii virsului SARS-CoV-2, în conformitate cu prevederile art.9 din Hotărârea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, aprobată prin Hotărârea nr. 6/09.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, începând cu data de 16.03.2020, la nivelul tuturor unităţilor subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 30% din personalul care lucrează în program normal de lucru (8h/zi), cu excepţia celor care fac parte din sectoarele operativ, medical şi de intervenţie psihosocială, va rămâne la domiciliu, în baza unei planificări aprobate de directorul fiecărei unităţi", se arată într-un comunicat ANP preluat de Mediafax.

Angajații care stau acasă vor avea atribuții care pot fi îndeplinite de la domiciliu, anunță instituția.

"Prezenta măsură nu aduce atingere siguranţei locurilor de deţinere sau misiunilor specifice şi promovează conduita preventivă asumată de instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională", transmite sursa citată.

În acest moment, în sistemul penitenciar nu sunt înregistrate cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 9°C
IASI 9°C 5°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 9°C 6°C
CRAIOVA 12°C 7°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI